Uppdaterad: 03/17/2023

Risker med att anlita SEO-specialist eller byrå

Som alla branscher man inte kan något om medföljer det stora risker när man ska ingå ett avtal.

Vi har varit med om att byråer gör allt för att låsa in kunderna och så svårt som möjligt att slita sig från "samarbetet". Detta gäller inte bara SEO-specialister eller SEO-byråer det gäller även dom som har avtal med webbyråer, liten som stor.

Bindningstidmästarna

Vissa byråer har 12 månaders bindande avtal med 3 månaders uppsägningstid. Om kunden missar detta blir denne låst i ytterligare 12 månader.

Analysexperterna

Vissa "SEO-specialister" och byråer gör enbart analyser och skickar rapporter men jobbar inte med att förbättra något. Vissa är duktiga på att prata förbi kunden och låsa dom på 12 månader medans andra agerar som "analysexperter" där man delger till kunden vad man borde göra med sin webbplats.

Länkköpartricket

En annan vanlig sak vi uppmärksammat är att byråer försöker göra det enkelt för sig och köper länkar som kommer från webbplatser av suspekt natur. Då sökmotorerna ständigt uppdaterar sina algoritmer löper man stor risk för att tappa sina positioner. Läs mer under "Bakåtlänkarnas kvalitet" i artiklen: Vad är SEO?.

"Vi är inga webbutvecklare"-tekniken

En annan klassiker är att en SEO-specialist eller SEO-byrå nämner "vi är inga webbutvecklare" då en simpel åtgärd på webbplatsen inte kan förbrukas i samband med dom konsulttimmarna som man betalar för. Den simpla åtgärden kan t.ex. vara att implementera ett script för att analysera data som SEO-specialisten behöver. I det tillfället kan byrån fakturera utöver konsulttimmarna.

Struntar i webbhälsan

Vissa specialister eller byråer bryr sig inte om att säkra ett stabilt fundament och hoppar direkt på On-page SEO eller Off-page SEO. Tänk dig en båt som flyter och ser bra ut men är påväg att gå till botten i samband med nästa algoritmuppdatering.

En lojal och transparent sökmotoroptimering

Vi kan SEO och har bevittnat det mesta av vad våra kunder har råkat utför innan de blev kunder hos oss. Om du misstänker att ditt nuvarande samarbete inte känns rätt är du varmt välkommen att kontakta oss så kan vi gå på djupet och ta reda på om du hamnat i en fälla eller inte.

Säg hej
cross